Mușchii umărului,

mușchii umărului

Reinsertia coafei rotatorii

View disclaimer Umărul este format din oase, ligamente, tendoane si muşchi care conectează braţul la trunchi. Cele trei oase, care formează articulatia umărului sunt clavicula, omoplatul şi humerusul.

mușchii umărului centura pelviana

Umărul mușchii umărului două articulaţii care lucrează împreună pentru a permite miscarea braţului. Articulatia acromioclaviculară AC este o articulatie formată între claviculă şi acromion. Acromionul este proeminenta omoplatului care dă forma umărului.

Anatomia umarului

Articulatia AC ne oferă posibilitatea de a ridica braţul deasupra capului. Articulatia glenohumerală, sau articulatia umărului, este o articulatie de tipul minge-cavitate.

mușchii umărului ce durere cu artroza articulației gleznei

Această articulatie permite braţului să aibă miscări circulare în faţă si pe lângă corp. Labrumul este o bucată de cartilaj care asează capul humerusului şi glenoidul.

mușchii umărului este posibil să opriți artroza articulațiilor

Acest cartilaj ajută, de asemenea, la stabilizarea articulatiei. Muschii rotatori sunt un grup de patru muşchi care trag humerusul în omoplat.

mușchii umărului coxartroza preparatelor genunchiului

Muşchii rotatori stabilizează articulatia glenohumerală şi ajuta la rotirea braţului. In umăr sunt situate două structuri în formă de sac, numite bursite.

Musculatura membrului superior

Bursita secretă un lichid lubrifiant care reduce frecarea părţilor mobile ale articulatiei. Împreună, toate aceste structuri formează una dintre cele mai flexibile articulaţii din corp.

mușchii umărului tuse și dureri de umeri

Duration:

Citițiși