Trosnirea spatelui

 1. Unii dintre noi sunt chiar dependenți de acest gest al trosnirii oaselor, în vreme ce alții sunt de-a dreptul exasperați de aceste zgomote.
 2. Ai văzut cum i-a „trosnit” coloana? Vreau și eu. O ședință și gata.
 3. De ce trosnesc articulațiile? - Fiziokinetoterapeut Petre Bogdan
 4. De ce?
 5. În funcție pe cine întrebi, sunetul făcut de pocnirea articulațiilor este fie unul al alinării, fie unul dăunător ce-ți pot întoarce stomacul pe dos.

O tânără, la un pas să rămână paralizată după ce și-a trosnit gâtul. Cât de periculos este acest obicei frecvent Natalie Kunicki, în vârstă de 23 de ani, a trosnirea spatelui la un pas de moarte, după ce și-a trosnit gâtul, scrie The Sun. Natalie se afla în apartamentul său din Londra, acolo unde locuiește momentan, alături de un prieten cu care văzuse un film.

trosnirea spatelui

Când și-a întins gâtul pentru a se elibera de tensiune, fata a auzit un pocnet puternic al articulațiilor, însă cum nu a avut nicio durere, a ignorat totul și a mers la culcare. Însă 15 minute mai târziu, tânăra s-a trezit și și-a dat seama că nu își poate mișca piciorul stâng.

De ce trosnesc genunchii?

Când s-a ridicat să meargă la baie, s-a prăbușit la podea. A crezut că m-am îmbătat, însă eu mi-am dat seama că ceva era în neregulă. Tânăra, paramedic de meserie, spune că inițial i-a fost rușine să sune la ambulanță, temându-se că medicii vor crede că a băut.

trosnirea spatelui

În cele din urmă, paramedicii care au ajuns la locuința ei îmbinare în terrier de jucărie descoperit că, atunci când trosnirea spatelui trosnit gâtul, i-a plesnit o arteră vertebrală. Ruptura vasului de sânge a cauzat formarea unui cheag în creierul fetei, care i-a provocat un accident vascular cerebral.

Natalie Kunicki a rămas cu partea stângă a corpului aproape complet paralizată.

trosnirea spatelui

Chirurgii care au operat-o pe tânără au reușit să oprească sângerarea arterei însă nu și să îndepărteze complet cheagul de sânge din creier. Medicii cred că acesta se va dizolva în timp. Tânăra a petrecut aproape o lună în spital încercând să își recupereze mobilitatea în brațul, piciorul și mâna stângă. Sunt foarte neîndemânatică, mi se pare dificil și să-mi închei nasturii la haine.

trosnirea spatelui

Medicii spun că fata va reuși să își reia viața de zi cu zi în decurs de luni. Natalie Kunecki s-a mutat din Canberra în Londra pentru a lucra pentru Serviciul de Ambulanță britanic. Familia ei a deschis acum un cont pe GoFundMe, pentru a strânge din donații banii necesari pentru tratamente.

trosnirea spatelui

Deși adeseori acest obicei nu are consecințe negative și este inofensiv, un trosnet urmat de inflamație sau durere poate indica o rană la nivelul țesuturilor.

Trosnirea gâtului sau mișcările agresive în zona coloanei și vertebrelor ar trebui evitate, întrucât pot cauza rupturi ale pereților vaselor de sânge care irigă aceste zone și alimentează creierul cu sânge.

 • De curand a inceput sa mi se intample acelasi lucru si la umarul drept Ar trebui sa ma ingrijorez de ceva?
 • Vreau și eu.
 • Dureri articulare și picioare umflate
 • Unguent antiinflamator și analgezic pentru osteochondroză
 • De ce trosnesc articulațiile și cât de periculos este acest obicei pentru oase
 • Tratament comun în Armenia
 • Care este cauza durerii în articulația genunchiului
 • Trosnirea oaselor

Citițiși