Degetele picioarelor, Deget de la picior

Anatomia piciorului

Ascunse de cele mai multe ori în ciorapi şi pantofi, membrele inferioare prezintă uneori simptomele unor boli grave care se pot manifesta mai întâi la extremităţile corpului.

  1. Pentru tratarea articulațiilor artritice
  2. Anatomia piciorului | Clinica Picioarelor

The Huffington Post prezintă câteva simptome frecvente la nivelul picioarelor şi semnificaţia lor pentru sănătate. Picioare reci.

Picioarele pot prezenta simptomele unor boli grave | AGERPRES • Actualizează lumea.

Pentru unii oameni, a avea picioarele reci nu este decât un fel de a vorbi. Deşi senzaţia de frig se poate manifesta fără a exista cauze medicale, a avea în mod constant degetele de la picioare reci poate fi un semn de circulaţie proastă.

degetele picioarelor

Fumatul şi bolile aferente, precum bronhopneumopatia obstructivă cronică, pot reduce capacitatea plămânilor de a absorbi oxigenul bine, ceea ce contribuie la reducerea nivelului de oxigen în sânge.

În plus, boala arterială periferică a membrelor inferioare şi alte forme de boli vasculare pot provoca o îngustare a arterelor şi împiedica circulaţia sângelui. Extremităţile corpului, cum sunt mâinile şi picioarele, sunt deosebit de sensibile la circulaţia proastă a sângelui, care se poate manifesta prin senzaţii de frig.

Deget de la picior - Wikipedia

Când picioarele sunt aproape tot timpul reci sau insensibile, trebuie consultat medicul pentru a depisata eventuale probleme medicale care cauzează acest lucru. Deşi sunt foarte neplăcute, mâncărimile la picioare nu sunt un simptom al unei boli grave.

degetele picioarelor

Infecţiile fungice, precum micoza, cunoscută şi sub numele de 'piciorul de atlet', sunt cele care provoacă mâncărimile şi pot explica şi cojirea pielii de pe picioare.

Aceste infecţii se dezvoltă în medii umede; în general, ele apar între degete şi afectează mai ales persoanele cărora le transpiră picioarele foarte mult, în special în încălţăminte strâmtă.

CELE MAI CITITE ȘTIRI

Deşi micoza piciorului este extrem de contagioasă, ea poate fi tratată cu succes cu medicamente antifungice, care se eliberează degetele picioarelor fără prescripţie medicală. În unele cazuri, pruritul este cauzat de o reacţie alergică la anumite creme sau boli autoimune, cum ar fi psoriazisul.

Dacă mâncărimile persistă sau se agravează atunci când sunt administrate medicamente, trebuie consultat medicul. Decolorarea pielii. O erupţie cutanată sau o infecţie fungică, cum este 'piciorul de atlet', determină adesea cojirea pielii care mai târziu devine roşie.

degetele picioarelor

Dar decolorarea pielii poate fi provocată de multe alte boli. De degetele picioarelor, persoanele cu boala Raynaud au o piele care îşi schimbă culoarea foarte repede, ca reacţie la frig sau stres. Zona afectată devine albă când arterele încep să se îngusteze şi fluxul de sânge este redus.

Degete de la picioare

Uneori poate căpăta şi o nuanţă de albastru şi poate deveni rece şi amorţită când fluxul sanguin este limitat. Când fluxul de sânge revine la normal, pielea se poate înroşi înainte de a reveni la culoarea normală. În general, boala Raynaud nu ascunde alte boli.

Bataturi si monturi: Marius Uscatu, Institutul Piciorului

Cu toate acestea, în unele cazuri, ea poate fi un indicator precoce al unei maladii mai gave, precum artrita reumatoidă sau lupusul. Hipocratismul digital: deformarea degetelor.

Meniu de navigare

Hipocratismul digital determină modificări ale zonei care înconjoară şi susţin unghiile degetelor de la mâini sau de la picioare. Printre simptomele frecvente ale hipocratismului sunt înmuierea patului unghial, umflarea vârfurilor degetelor de la picioare, curbarea unghiilor aşa numitele unghii concave sau în formă de lingură - koilonychias.

Marea majoritate a cazurilor de hipocratism digital sunt derivate ale unor boli vasculare sau pulmonare care reduc nivelul de oxigen din sânge.

degetele picioarelor

Prin urmare, trebuie să se acorde atenţie modificărilor unghiilor de la picioare sau mâini, pentru că acestea ar putea fi simptomul unei maladii grave, precum cancerul pulmonar, boli vasculare sau boala Crohn. Picioare umflate.

  • Durere severă în articulația umărului decât ameliorarea
  • Caractere generale[ modificare modificare sursă ] Metatarsienii sunt oase lungi și perechi.
  • Picior (anatomie) - Wikipedia
  • Articulația gleznei este o structură foarte stabilă, cunoscută sub numele de morteză, care permite mobilitatea piciorului în sus și în jos.
  • Durere la nivelul degetelor piciorului
  • Care tratează artroza deformantă a genunchiului

Majoritatea oamenilor au picioarele umflate la un moment dat în viaţa lor. Adesea, cauza acestei umflări este pur şi degetele picioarelor statul prea mult în picioare, purtarea unor pantofi prea strâmţi, un zbor lung cu avionul sau o luxaţie a gleznei.

Piciorul diabetic: cum il recunosti, ingrijire, preventie, tratament | Bioclinica

Totuşi, dacă degetele picioarelor continuă să fie umflate mai mult de două sau trei zile, poate fi vorba de un simptom al unei boli mai grave. Fluide precum sângele se pot acumula în picioare şi provoca umflarea, caz în care este rezultatul unei insuficienţe cardiace, al unei boli de rinichi sau chiar un efect secundar al unor medicamente pentru diabet zaharat şi hipertensiune arterială.

Umflarea picioarelor poate fi şi rezultatul unei inflamaţii cauzate de poliartrita reumatoidă sau osteoartrita. În cazul în care umflarea picioarelor este însoţită de durere în piept, dificultăţi în respiraţie sau ameţeli, aceste simptome degetele picioarelor formarea unui cheag de sânge sau o boală vasculară gravă.

Citițiși